Četvrtak 14.11.2013.
11:11 >> 13:54h
Beta

Beograd oslobodio još trojicu iz "Gnjilanske grupe"

Hapšenje pripadnika Gnjilanske grupe (Foto: Arhiva)
 

- Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda je 13. novembra donelo rešenje da se njima ukine pritvor i da se oni odmah puste na slobodu, imajući u vidu da je tokom pretresa odlučeno da im se prvostepena osuđujuća presuda preinači i da se oni oslobode optužbe, rekla je Piljićka.

Po njenim rečima, ostali pripadnici Gnjilanske grupe nisu ni bili u pritvoru u vreme donošenja odluke.

Inače, jedan od oslobođenih Aguš Memiši pretio je tužiocu prošle godine "da će mu se osvetiti on, njegova deca ili unuci".

Da podsetimo, pripadnici Gnjilanske grupe OVK prvobitno su u Beogradu bili osuđeni na ukupno 116 godina zatvora.

Grupa od 11 ljudi je osuđena zbog toga što je od početka juna do kraja decembra 1999. godine, surovo, do smrti mučila najmanje 80 osoba, najmanje 34 osobe se vode kao nestale, a najmanje 153 čoveka su protivpravno lišena slobode, mučena, a zatim puštena.

Ministar pravde Srbije: Zatečen sam oslobađajućom presudom!

Zatečen: Ministar Nikola Selaković
 

Povodom oslobađajuće presude Gnjilanskoj grupi, ministar pravde Srbije Nikola Selaković oglasio se na svom Tviter profilu izjavom da je zatečen.

Na pitanje jednog korisnika ove društvene mreže: “Zbog čega su oslobođeni šiptarski koljači iz gnjilanske grupe? Ko je to naredio?”, Selaković je odgovorio:

- Apelacioni sud u Beogradu koji je doneo oslobađajuću presudu. Zatečen sam. Za detalje pitajte sudije koje su presudile.

2024 © - Vesti online