Četvrtak 14.11.2013.
13:01
Z. Marjanović - Vesti

Majka Ree Matijević: Plašim se hapšenja u Hrvatskoj!

Ne veruje hrvatskom pravosuđu: Nataša Matijević

Takođe, navedeno ministarstvo bi trebalo da se izjasni i o mogućnosti dobrovoljnog vraćanja Ree u Hrvatsku ili sporazumnog rešavanja problema na relaciji supružnika, koji još nisu sudski razvedeni.


- Za mene i Reu, ali i za čitavu moju porodicu u Ljigu ovo je samo mali predah. Naša agonija se nastavlja, a ja sam u međuvremenu dobila obaveštenje da će pred Županijskim sudom u Zagrebu otpočeti brakorazvodna parnica na kojoj ću morati da se pojavim, a o datumu ću biti naknadno obaveštena - kaže za "Vesti" Nataša.


Ona je ovaj poziv iz Zagreba primila sa velikim brigama jer se sad plaši da bi mogla da bude uhapšena odmah nakon što kroči u Hrvatsku.

Više o slučaju male Ree Matijević možete da pročitate OVDE


- Robert je protiv mene podneo nekoliko krivičnih prijava, između ostalog i zbog ilegalnog prelaska granice sa Srbijom. Na suđenje u Hrvatskoj ću otići samo u slučaju da mi se pruže garancije da ću u Hrvatskoj biti sigurna i da će mi biti obezbeđen bezbedan povratak u Srbiju - ističe Nataša.


Veliki problem za nju jeste i angažovanje advokata koji će je zastupati pred sudom u Zagrabu, a koji mora da bude iz Hrvatske. Ipak, odlučna je da se za svoje dete bori do kraja i u tome očekuje i pomoć države Srbije u pronalaženju kompromisnog rešenja s pravosuđem Hrvatske.

Istraga protiv sudije Ilića

Nataša Matijević je protiv Milutina Ilića, sudije Osnovnog suda u Valjevu, kao i protiv Roberta Matijevića iz Zagreba podnela krivičnu prijavu. Ona kaže da je Ilić od Roberta primio mito zbog čega je doneo odluku da Reu dodeli ocu. U međuvremenu, sudija Ilić je skinut sa slučaja Nataše i Ree Matijević, a protiv njega je pokrenuta istraga.
- Imam mnogo razloga da sumnjam u davanje i primanje mita, a na državnim organima je da utvrde da li sam u pravu - kaže Nataša Matijević

2024 © - Vesti online