Sreda 13.11.2013.
20:44
Beta

Srbe za ruku, pa kolektivno na izbore

Krstimiru Pantiću razbili bradu na izborima 3. novembra
 

Uz naglasak da se "neće tolerisati postupanje slično onima koja su se dogodila na glasanju 3. novembra u severnoj Kosovskoj Mitrovici", privremena uprava je pozvala građane da izađu na izbore i "time iskažu želju za održanjem na ovim prostorima".

Izbori u tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici prekinuti su 3. novembra jer su maskirani napadači upali na birališta i razbili biračke kutije. Izbori se ponavljaju u nedelju, a u tim biračkim centrima može da glasa više od 23.000 birača.

Takođe, Privremeni organ je pozvao građane da se uzdrže od nasilja, verbalnih i fizičkih sukoba. Preporuku je potpisao Krstimir Pantić, predsednik Privremenog organa, koji je i kandidat za gradonačelnika Građanske inicijative "Srpska" koju podržava Vlada Srbije.

DSS: Sramota za državu

 

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković kritikovao je Privremeno veće Kosovske Mitrovice, dodajući da je navedena preporuka "sramota za Vladu Srbije".

 

"Kolektivno glasanje do sada se još nikada nije organizovalo, i ovo je prvi put da vlast nalaže radnicima da moraju grupno sa porodicama da idu na izbore", naveo je portparol DSS koja se protivi izlasku Srba na glasanje.

 

Prema njegovim rečima, teranje radnika da kolektivno glasaju na "lažnim izborima" Kosova je izvrgavanje ruglu demokratije.

2024 © - Vesti online