Sreda 13.11.2013.
20:52
RTS

Svi do 23 - Roditelji protiv noćnih izlazaka

Deci nije mesto posle ponoći napolju, slažu se roditelji i stručnjaci
 

Roditelji su sazvali i sastanak na kome su govorili stručni ljudi koji su u direktnim kontaktima sa decom. Palančani su na ovakvo organizovanje bili podstaknuti gestom Lazarevčana koji su rešili da svoju decu zaštite od pošasti droge.

Ne samo u Smederevskoj Palanci, nego i u većini gradova u Srbiji, mladi u provod izlaze u kasnim večernjim satima. Među njima je mnogo i maloletnika. Izlasci su obično vikendom, ali posle dve neprospavane noći ponedeljak u školi je pravo mučenje za mnoge. Profesori kažu da ne znaju da li da predaju ili da propituju. Đaci nisu spremni ni za jedno ni za drugo.

Okupljeni oko ideje "Svi do 23" grupa roditelja podelila je oko 2.000 plakata, pozivajući sve zainteresovane na razgovor i dogovor kako da reše problem kasnih izlazaka. Psiholozi, profesori, lekari, tužilaštvo izneli su svoja stručna mišljenja o problemu. Roditelji misle da sami ne mogu i nemaju snage da se izbore sa problemom.

Jasan zaključak roditelja, prosvetnih radnika i inicijatora skupa "Svi do 23" nije donesen, ali svi smatraju da je važno da se od inicijative.

2024 © - Vesti online