Sreda 13.11.2013.
14:42
Srna

Nikolić uručio orden Šojguu

Predajući orden Šojguu na svečanoj ceremoniji u Predsedništvu Srbije u Beogradu, Nikolić je naglasio da su Srbija i Rusija uvek u prošlosti bili na istoj strani i da će tako biti i u buduće.

Šojguu Orden srpske zastave

Predsednik Srbije rekao je da Šojgua ne odlikuje on lično nego srpski narod, koji mu je zahvalan na kontinuiranoj podršci Srbiji u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i na pomoći u vanrednim situacijama.

"Vaše prijateljstvo u kontinuitetu traje godinama. Shvatili ste kako Srbiji treba pomoći, ne samo kroz tradiciju, veru i kulturu, već kroz jačanje ekonomskih odnosa", naveo je Nikolić.

On je ocenio da Srbija otvara novu eru odnosa sa Rusijom i da je pred obe zemlje realizacija važnog projekta "Južni tok".

"Srbija ima svoj put. To ne bi bilo bez pomoći Rusije. Želim da predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu prenesete zahvalnost srpskog naroda i da poručite da ponosno ulazimo u novu eru odnosa", rekao je Nikolić.

Šojgu je naglasio da je polaskan zbog priznanja i da će uložiti sve napore da dobri odnosi dve zemlje budu dodatno unapređeni.

"Uradiću sve da naši odnosi budu u skladu sa sporazumima i Deklaracijom o strateškom partnerstvu, koju su potpisali predsednici Nikolić i Putin", poručio je Šojgu.

2024 © - Vesti online