Sreda 13.11.2013.
10:34
BETA

NBA: Nedović ubacio četiri poena, Raduljica debitovao

Dirk Novicki

U petoj ovosezonskoj pobedi Golden Stejta srpski košarkaš Nemanja Nedović postigao je četiri poena, a na terenu je proveo nešto više od šest minuta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stef Kari sa 25 ponena, dok je u gostujućoj ekipi najbolji bio Andre Dramond sa "dabl-dabl" učinkom od 16 poena i 14 skokova.

Još jedan srpski košarkaš nastupio je prošle noći u najjačoj ligi na svetu. Miroslav Raduljica je debitovao u takmičarskim mečevima za Milvoki, koji je poražen od Majamija sa 118:95. Raduljuca je na parketu proveo 11 minuta, ali se nije upisao u
strelce. Najefikasniji u ekipi aktuelnog šampiona NBA lige bio je Lebron Džejms sa 33 poena, dok je Majkl Bizli dodao još 19. U Milvokiju su sa po 18 poena najistaknutiji pojedinci bili Geri Nil i Džon Henson.

Košarkaši Dalasa zabeležili su i petu pobedu na startu sezonu, pošto su savladali na svom terenu Vašington sa 105:95. Nemački košarkaš Dirk Novicki je u pobedi svog tima postigao 19 poena, što mu je bilo dovoljno da listi strelaca NBA lige prestigne legendarnog Džerija Vesta. U redovima Vašingtona najefikasniji je bio Trevor Ariza sa 27 poena. U poslednjoj utakmici večeri, u kojoj je takođe trijumfovao
domaćin, Los Anđeles Lejkersi su bili bolji od Nju Orleansa sa 116:95.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Hil sa 21 ubačenim poenom, dok je Pau Gasol postigao 14 poena i zabeležio osam skokova. U ekipi Nju Orleansa najviše se istakao Entoni Dejvis sa 15 poena i pet skokova.
 

2024 © - Vesti online