Utorak 12.11.2013.
18:43
Beta

"Ako ima za vrtiće na KiM, dajte i za Zrenjanin"

LSV traži novac za zrenjaninske mame
 

Odbornik LSV-a u Skupštini Zrenjanina Predrag Perkić je na konferenciji za novinare rekao da, ako u gradskom budžetu ima dovoljno za pomoć u gradnji vrtića na Kosovu i Metohiji, onda mora biti i za građane Zrenjanina.

Zrenjanin je, inače, jedan od gradova u Srbiji koji pomaže izgradnju vrtića u opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji. Ugovor o tome je potpisan početkom meseca.

"Zrenjaninski ligaši i ligašice neće odustati od inicijative da se trudnicama iz gradskog budžeta isplaćuje razlika od 35 odsto, koliko nedostaje do punog iznosa plate, a podsećam i na našu inicijativu da Grad plaća i minimalnu zaradu svim nezaposlenim porodiljama, dok dete ne napuni prvu godinu života", rekao je Perkić.

Odbornik LSV-a upitao je zbog čega su zrenjaninske trudnice građanke drugog reda i zbog čega zrenjaninska vlast trudnoću i dalje tretira kao bolest.

"Statistika kaže da je prosečna neto zarada u Gradu Zrenjaninu u septembru iznosila nešto više od 41.000 dinara, što znači da ovdašnja trudnica, koja ima sreće da se uopšte uklapa u ovaj prosek, mesečno neto dobije nešto više od 26.500 dinara", rekao je Perkić.

Na vlasti u Zrenjaninu je Srpska napredna stranka zajedno sa koalicijom oko Socijalističke partije Srbije. U opoziciji su Demokratska stranka i LSV.

2024 © - Vesti online