Utorak 12.11.2013.
16:10 >> 16:30h
Beta

Čeda: Dosta je bilo (DS) licemerja

Ko o čemu....Čeda o poštenju
 

- Kada se izjasni republička vlada, kada zatraži od nas konkretno ime, kada kaže šta očekuje od tog privremenog veća, mi ćemo predložiti svoje ljude, kazao je Jovanović i ocenio da LDP učešćem u privremenoj gradskoj upravi nikome ništa ne odužima i podsetio da je njegova stranka (LDP) na poslednjim izborima u Beogradu dobila više od 70.000 glasova.

Jovanović je poručio da LDP ništa ne duguje Demokratskoj stranci (DS) i ocenio da su optužbe koje im upućuju demokrate "licemerne".

- Dosta je više sa tim licemerjem, poručio je Jovanović i istakao da DS ne smeta učešće LDP u opštinskim vlastima poput Starog Grada, Savskog venca i Zvezdare i upitao "zbog čega i kome smeta učešće LDP u gradskoj vlasti?" On je ocenio da DS gleda samo svoje interese, dok LDP želi da sagleda interese celokupne zemlje.

- Đilasu je Vučić bio super dok ga nije smenio sa mesta gradonačelnika, sada u njemu imenuje nosioca diktature u Srbiji, kazao je Jovanović.

Stefanović: Zakon se mora poštovati

Funkcioner DS Borislav Stefanović poručio je da se zakon mora poštovati i da se prilikom formiranja privremenog gradskog veća mora uzeti u obzir sastav gradskog parlamenta koji je raspušten.

- Bilo je osam lista koje nisu ušle u sastav Skupštine grada na prethodnim izborima, i te liste ne mogu biti uzete u obzir ako se primenju zakoni, istakao je Stefanović i napomenuo da to nije prvi put da vlada primenjuje zakon kako ona to želi i da mu se čini da će i gradsko veće biti formirano na način na koji je vlada zamislila.

- Ne smeta nama LDP, nama smeta da se ne poštuje zakon i zakonske odredbe, naglasio je Stefanović i istakao da DS-u nije stigao poziv za učešće u gradskom
veću i da će se, ukoliko do toga dođe, izjasniti glavni odbor stranke.

2024 © - Vesti online