Utorak 12.11.2013.
16:27
Beta

Bus Plus: Zaštitite jadne kontrolore

Kontrolori samo rade svoj posao
 

"Duboko verujemo da nam možete pomoći u iniciranju izmene zakonskih propisa koji će zaposlenima u obavljanju poslova koji su od opšteg interesa dati prava i odgovornosti službenih lica, te predvideti kraći postupak i strožije kazne za one koji ugrožavaju ne samo bezbednost, već i zdravlje i život fizičkih lica u vršenju službene dužnosti", navodi se u pismu koje je potpisao direktor te kompanije Veljko Vlahović.

Ta kompanija je dodala da su samo od početka godine njeni zaposleni napadnuti "bezbroj puta", a da su u 28 situacija posledice tih napada iziskivale medicinsku pomoć.

"Poslednji u nizu dogodio se 7. novembra 2013. na liniji 88, kada su nasilnici sa predumišljajem sačekali kontrolorku na poslednjoj stanici i teško je povredili", navodi se.

Kompanija Apeks je navela da se Jankoviću obratila u nedostatku pravne pomoći da zaštiti svoje zaposlene i u, kako se navodi, "ambijentu produkovanog animoziteta prema institucionaliziciji sistema naplate".

"Tromost i sistemska proceduralnost pravosudnog sistema u postojećim zakonodavnim okvirima, bez ozbiljne kaznene politike za izvršene verbalne i fizičke napade, stanje ugroženosti osnovnih prava naših zaposlenih dovodi do razmera epidemije koja se jedino i samo može lečiti sistemskim promenama", navodi se u pismu.

2024 © - Vesti online