Utorak 12.11.2013.
14:30
Beta

Snouden nije zaradio ni $ od svojih tajni

Snouden sve uradio iz altruizma
 

U intervjuu za današnji broj ruskog lista Rosiskaja Gazeta advokat je rekao da Snoudenova finansijska situacija pokazuje da nije ništa radio iz finansijskog interesa i da je on altruista.

"On nikad nije trgovao tajnim informacijama i nije dobio novac za to čak ni kad je još bio u Hong Kongu. Ubeđen sam u to na osnovu njegove sadašnje finansijske situacije", rekao je Kučerena.

On je rekao da je Snouden već potrošio svu svoju ušteđevinu i da sada živi delimično od donacija iz dobrotvonih organizacija i od privatnih sponzora. Advokat je rekao da on mora da pomaže Snoudenu ne samo u pravnim pitanjima nego i u svakodnevnom životu.

Kaže da njegov klijent ima visoka profesionalna znanja u IT industriji i da "ima svetlu budućnost u bilo kojoj zemlji". Krajem oktobra Kučerena je rekao da je Snouden našao posao u Rusiji.

Snouden je u avgustu dobio jednogodišnji azil od Rusije kao izbeglica, posle objavljivanja dokumenata koji pokazuju masovno špijuniranje američke agencije NSA. Taj status gubi kada napusti Rusiji. U SAD ga traže pod optužbama za špijunažu zbog otkrivanja tajnih obaveštajnih projekata.

2024 © - Vesti online