Utorak 12.11.2013.
10:25 >> 15:08h
M. Stojiljković - Vesti

Vidiću, jedan život imaš!

Nokautiran: Sudija Majkl Oliver poziva pomoć dok Nemanja Vidić nepomično leži posle sudara sa De Heom
 

Ugo Ljoris, pa Vojček Šćešnji, na kraju i Nemanja Vidić. Za samo nekoliko dana trojica vrhunskih fudbalera bukvalno su nokautirani na mečevima Premijer ligi.


Francuski golman stradao je prethodne sedmice na utakmici sa Evertonom posle sudara sa snažnim Belgijancem Lukakuom, a poslednja dvojica u nedeljnom derbiju između Mančester Junajteda i Arsenala.


Prvo je poljskog čuvara mreže udarcem glavom dobro uzdrmao defanzivac "crvenih đavola" Fil Džons, a nedugo zatim je Nemanja Vidić ostao na zemlji posle sudara sa golmanom svog tima, Davidom de Herom.


Kapiten Mančester Junajteda je prilično dugo ležao na travi, da bi posle intervencije lekara ustao kao grogirani bokser, držeći se za glavu, dok mu je iz usta išla krv.


Za razliku od Ljorisa i Šćešnjija, Vidić se nije vraćao na teren, odmah je u pratnji medicinskog osoblja produžio u svlačionicu, a posle utakmice menadžer Junajteda Dejvid Mojes rekao je da je Srbin završio u bolnici.


- Nemanja Vidić je otišao u bolnicu. Nisam pored aut-linije mogao da vidim koliko je sve to izgledalo loše, ali znam da je to bio strašan sudar. On je sad svestan, čeka ga snimanje i nadamo se da će na kraju sve biti u redu - rekao je posle pobede nad Arsenalom menadžer Mančester Junajteda.

U međuvremenu je klub objavio da je Vidić imao potres mozga i da je juče pušten iz bolnice.

Nije im prvi put: Pogledajte "poljubac" De Hee i Vidića

Nije ovo prvi put da je španski golman povredio Nemanju Vidića. Čuvar mreže Mančester Junajteda i kapiten ekipe imali su bolan sudar i prošle sezone na meču sa Sanderlendom, s tom razlikom što su tada obojica nastradali... Ovaj prilog na kanalu "Jutjub" nazvan je "poljubac" De Hee i Vidića...

I šta sad? Englezi su pokrenuli kampanju za zaštitu fudbalera, koji nisu roboti, već obični smrtnici.

Kad je pre nedelju dana Ugo Ljoris ostao na terenu poslednjih 10-tak minuta meča sa Evertonom iako je prethodno ležao nekoliko minuta bez svesti, reagovao je glavni lekar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Jirži Dvorak kritikujući Totenhem.

Pitanje na tu temu postavljeno je Arsenu Vengeru, jer u sličnoj situaciji nije zamenio svog golmana Vojčeka Šćešnjija, ali je menadžer Arsenala kazao da bi on prvi reagovao da je bilo potrebe.


- Ja uvek slušam lekara. Ako mi on kaže da nekog zamenim, radim to istog trenutka. Makar na terenu ostali sa samo sedam igrača. Imate samo jedan život, a oko 60 utakmica godišnje, kazao je Venger.


Nemanja Vidić nije u nedelju nastavio meč i sad je srećom sve u redu, ali ovo nije bilo prvi put da srpski defanzivac strada zbog bespoštedne igre i hrabrosti. Nikad se ne štedi, što bi rekli "stavlja glavu gde mnogi ne bi ni nogu", pa ima bogatu istoriju povreda - lomio je ključnu kost, nekoliko puta nos, imao povrede vilice i arkade...

Nemanja, uspori malo, jedan život imaš...

2024 © - Vesti online