Ponedeljak 11.11.2013.
22:47
Beta

Deva: Biću gradonačelnik, želim multietničku Mitrovicu

Agim Deva veruje da će mnogo Srba glasati za njega na ponovljenim izborima u Kosovskoj Mitrovici 17. novembra (Foto: Arhiva)
 

"Želim da prevlada razum, da se radi na poverenju, da svi živimo u slozi, da Mitrovica bude multietnička sredina kao što je to uvek i bila. Moramo živeti zajedno", kazao je Deva za agenciju Beta i rekao da očekuje da će ga u ponovljenom podržati Srbi što će mu doneti pobedu.


"Verujem da će mnogo Srba glasati za mene", kazao je Deva i dodao da će severna Kosovska Mitrovica biti deo Zajednice spskih opština i ako on bude bio na čelu grada.


Deva, kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je lider kosovski premijer Hašim Tači, rekao je da je cilj te zajednice da bude veza između Srbije i Srba sa Kosova sa Albancima i Prištinom, "a ne Kineski zid".


Kandidat DPK je zamolio da o planovima za grad govori tek posle nedelje, kada su Kosovskoj Mitrovici održavaju ponovljeni izbori. Deva je rekao da živi u južnom delu Mitrovice, i čeka obnavljanje kuće u severnom delu grada koja mu je zapaljena.


U prvom krugu glasanja na izborima koji su poništeni, Agim Deva je osvojio 1.141 glas, Adrijana Hodžić 519, Oliver Ivanovic 34, a Krstimir Pantić 30. Kandidat Demokratske partije Kosova rekao je da ne očekuje da na izborima moze da pobedi Adrijana Hožić.


Maskirane osobe upale su na dan izbora, 3. novembra, oko 17 sati u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici i lomile i uništavale birački materijal, te je glasanje prekinuto. Centralna izborana komisija je poništila glasanje u tim centrima i odlučila da se ponovi 17. novembra.

2024 © - Vesti online