Ponedeljak 11.11.2013.
08:25
Sandžak live

N. Pazar: Profesor udario nogom đaka u glavu

Da li hoćeš da dobiješ udarac u glavu? (Foto: Ilustracija)
 

Kadir je pred sam početak drugog časa svetlećim laserom nišanio po tabli i zidovima a to je primetio nastavnik Ašir R. koji je u tom trenutku ulazio u učionicu. Majka učenika kaže da je nastavnik prišao njenom sinu i pitao ga da li hoće da dobije udarac u glavu(!?).

- Odmah nakon toga, udario ga je nogom u predelu čela i levog oka. Moj sin je prestratvljen istrčao iz učionice i došao kući. Vodili smo ga kod doktora a posle smo slučaj prijavili policiji. Kod kuće su nam dolazili drugi nastavnici i molili nas da povučemo tužbu, rekla je Senada.

Direktor ove škole Besim Adilović kazao je za da je uzeo izjave od povređenog đaka, njegovih drugova iz razreda ali i nastavnika istorije Ašira R.

- Slučaj je predat pedagoškoj službi koja će dalje raditi na njemu. Obaveštene su sve službe. Budite sigurni da će nastavnik odgovarati i biti sankcionisan prema zakonu, rekao je direktor ove škole, rekao je direktor.

Ostale kolege (nastavnici u ovoj školi) za Ašira R. kažu da besprekorno obavlja svoj posao i da će se uskoro penzionisati.

- Naš kolega stručno obavlja svoj posao. Jedan je od boljih nastavnika u školi i gradu. Cela priča je preuveličana. On je u šali nogom zamahnuo učeniku koji se izmakao i udario. Nije u redu napadati našeg kolegu ali ni učenika, rekli su u ovoj školi i dodali da Kadir L. iz istorije ima prelaznu ocenu.

2024 © - Vesti online