Ponedeljak 11.11.2013.
14:08
D. Dekić - Vesti

Premijer podržao ministra privrede

Sačuvana leđa: Saša Radulović i Ivica Dačić
 

- Treba sprečiti te zloupotrebe i analizirati koliko je toga zaista bilo - rekao je Dačić i istakao da o tome još nije razgovarao s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.


Premijer je stao na stranu ministra privrede koga su zbog najave o gašenju SIEPA oštro napali njegov koalicioni partner lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i čelnik Ujedinjenih regiona Srbije i donedavni ministar finansija Mlađan Dinkić. Predsednik Vlade ističe da su podaci koje je Radulović izneo, frapantni.
 

Pročitajte još:

* Radulović tera Vučićeve strance

- Za mene je bilo frapantno da je manje od 100 radnih mesta otvoreno od svega što su davali iz Fonda za razvoj - rekao je premijer, ističući da država treba da pomaže a ne da "baca pare". On smatra da Srbija može da reši problem preduzeća u restruktuiranju na dva načina - zatvaranjem i sprovođenjem socijalnog programa za zaposlene, ili nalaženjem kupaca.


Najava Radulovića da će SIEPA biti ugašena i da investitori u idućoj godini neće dobijati podsticaje iz budžeta stvorila dilemu da li je reč o ličnoj odluci ministra u jeku Vučićevih i pokušaja šefa države Tomislava Nikolića da u Srbiju dovedu što više investitora.

2024 © - Vesti online