Ponedeljak 11.11.2013.
12:39
Đ. Barović - Vesti

Darko Mladić: O mom ocu više brine Moskva nego Beograd

Srbija gluva na apele: Darko Mladić

Mladić će u parlamentu Ruske federacije učestvovati na raspravi o ljudskim pravima i osnovnim aspektima rada Haškog tribunala koji organizuju komiteti za odbranu Ratka Mladića i Vojislava Šešelja.


Darko Mladić kaže za "Vesti" da će poslanicima ruske skupštine preneti da je njegov otac uz narušeno zdravstveno stanje bio izložen i perfidnom špijuniranju.


- Bez obzira na sve, ni tužilaštvo ni sud nemaju nijednu pismenu ni fono naredbu da je moj otac naredio neki zločin, a pobijene su neke od najstrašnijih optužbi. Međutim, žalosno je što Beograd i dalje ima malo sluha za odbranu Srba u Hagu. Da se vlasti u Srbiji ponašaju prema odbrani okrivljenih kao što to čine prema haškom tužilaštvu i rezultati presuda bili bi drugačiji - ocenjuje Darko Mladić i dodaje da je najbolji primer za ovu tvrdnju spektakl oko otkrivanja 18 svezaka generalovog dnevnika.


- Neko sa strane je mogao da pomisli da su otkrivanjem tih beleški otkrivene sve moguće tajne, a u praksi Tužilaštvo odatle nije moglo da iskoristi
nijedno slovo kao dokaz Ratkove krivice. Namerno se zanemaruju i brojni primeri kada je spasavao ne samo srpske, već i hrvatske i muslimanske civile - objašnjava Darko Mladić.

2024 © - Vesti online