Nedelja 10.11.2013.
10:49
israelhayom.com

Iran prikazao simulaciju napada na Izrael

Iran udara na strateški najvažnije izraelske tačke
 

Film je zasnovan na scenariju Izraelske simulacije vazdušnog napada na iranska nuklearna postrojenja koja je objavljena 2012. godine. Snimak prikazuje iranski odgovor u kome se rakete dugog dometa lansiraju na satelitske snimke Izraela. Film prikazuje let raketa prema izraelskim najvažnijim političkim i istorijskim objektima gde eksplodiraju.

Ciljevi napada uključuju nuklearni centar Dimona, Kiria vojni štab u Tel Avivu, kao i banke na Bulevaru Rotšild u Tel Avivu, aerodrom Ben Gurion i električnu centralu Azrieli Mal.

Marta ove godine iranski duhovni vođa ajatolah Ali Hamenei izjavio je da će Iran uništiti izraelske gradova u slučaju napada.


Iran želi da se oslobodi oštrih ekonomskih sankcija koje pogoršavaju ionako lošu ekonomsku situaciju u zemlji, dok zapadni pregovarači nastoje da pritisnu Teheran da prihvati ograničenja u svom nuklearnom programu.

To je drugi sastanak pregovarača otkako je u avgustu došao na vlast predsednik Irana Hasan Rohani, koji je obećao da će rešiti spor oko nuklearnog programa i skinuti sankcije svetskih sila.

2024 © - Vesti online