Subota 09.11.2013.
21:16
Beta

"Vlada da preispita odluku o gašenju SIEPA"

URS smatra da je SIEPA dobro radila svoj posao

"Smatram da ovakva medijska najava može da nanese veliku štetu Srbiji, i da više hiljada radnih mesta može ostati nerealizovano. Obrenovac, koji je danas energetska prestonica, neće biti automobilska prestonica Balkana, što je naša želja, a više hiljada Obrenovčana neće dobiti zaposlenje," kazao je Čučković koji je funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije.

On je u pisanoj izjavi naveo i da je opština Obrenovac u proteklih godinu dana uz pomoć SIEPA-e imala pregovore sa više vrhunskih stranih kompanija koje su investirale u Obrenovac.

"Brine nas najava da će program podsticaja SIEPA biti ukinut. Mislim da ne smemo da se igramo kredibilitetom naše zemlje, i da kršimo preuzete obaveze koje su date na pregovorima sa stranim kompanijama, zato što je vrlo jasno da su u konkurenciji sa nama neke lokacije u susednim zemljama," rekao je Čučković.

Naglasio je i daje SIEPA od "ključne važnosti za mlade".

Ministar privrede Saša Radulović najavio je juče na mesečnoj konferenciji za novinare da će SIEPA biti ugašena i da u 2014. godini investitori neće dobijati podsticaje iz budžeta za otvaranje novih radnih mesta.

2024 © - Vesti online