Subota 09.11.2013.
20:33
Telegraf

Karađorđevići: Nismo vršili pritisak na Tijanine roditelje

Karađorđevići sa Tijanom Ognjanović
 

Princeza Katarina predložila odgovornima u Srbiji osnivanje humanitarnog fonda za podršku deci kojoj je potrebno posebno lečenje, navodi se u saopštenju Karađorđevića.


- Nakon Tijanine tragične smrti princeza Katarina izrazila je u svom pismu od 24. jula 2013. godine zahvalnost Dečijoj bolnici Teksas na velikom trudu i najljubaznije je zamolila da oproste preostali dug, kako bi novac mogao da se iskoristi za potrebe druge srpske dece - verovatno kroz fond koji bi bio osnovan pod Tijaninim imenom, u spomen na nju, navodi se u saopštenju.


U svom odgovoru od 5. avgusta 2013. godine direktor Dečije bolnice Teksas naveo je da nema preostalog duga za lečenje Tijane Ognjanović, koja je u toj bolnici preminula 15. jula pre transplantacije srca, nakon čega je princeza Katarina predložila odgovornima u Srbiji osnivanje humanitarnog fonda za podršku deci kojoj je potrebno posebno lečenje.
 

Karađorđevići ističu da članovi te porodice nikada nisu vršili nikakav pritisak na bilo koga u vezi s bilo kakvom isplatom, demantujući pisanje pojedinih medija da je ta porodica tražila od oca preminule devojčice da u Fondaciju princeze Katarine uplati novac skupljen za lečenje Tijane.
 

Porodica Karađorđević je izrazila uverenje da će sve nesporazume reštiti odgovorni i veruje da će svi srpski mediji tretirati priču o Tijani sa dužnim poštovanjem i dostojanstvom, kao i da će rado dati maksimalnu podršku osnivanju i unapređenju humanitarnog fonda za medicinsku pomoć deci Srbije.

2024 © - Vesti online