Subota 09.11.2013.
12:50
žurnal.rs

Igor Kolaković trener Kana!

Na novom zadatku: Igor Kolaković
 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković (48) prezeće francuski Kan, umesto dosadašnjeg trenera Kristofa Menoa. Reč je o trenutno jedanaestom klubu na tabeli tamošnjeg šampionata, koji je u šest kola zabeležio po tri pobede i poraza.
''Moraće da prođe izvesno vreme da dobijem potrebnu licencu za vođenje ekipe, jer u francuskoj postoji specifična birokratija po tom pitanju. Prvi kontakti počeli su pre dva dana, a u klubu nisu dugo čekali da potpišemo ugovor do kraja sezone'', rekao je Kolaković, a prenosi Sportski žurnal.


Crnogorski stručnjak je u septembru doveo reprezentaciju Srbije do bronzane medalje na Prvenstvu Evrope, a pre dve godine je bio šampion Starog kontinenta u Beču, pa se postavlja pitanje da li osim klupskog angažmana može da nastavi da obavlja selektorski posao.


''Razgovarao sam sa Aleksandrom Boričićem, ne samo zbog dozvole da radim u Kanu, već i zbog saveta. Složili smo se da je to dobra prilika za mene i da mi neće smetati u obavezama vezanim za reprezentaciju. Već 20. decembra počinju pripreme za plasman na Svetsko prvenstvo i tad ću biti u Beogradu'', dodao je Kolaković.

2024 © - Vesti online