Petak 08.11.2013.
20:27
Telegraf

Rumunka ipak došla u porodilište po svoju bebu

Ipak, nadamo se, srećan kraj  za bebu (Foto: Ilustracija)
 

Rumunka je u ponedeljak ujutru rodila zdravu devojčicu, tešku 3,4 kilograma, ali je uveče nestala iz porodilišta. Juče su o tome skoro svi mediji pisali i danas se majka pojavila u porodilištu i preuzela devojčicu.

- Ona je došla u pratnji jednog čoveka, za koga znamo da je iz Požarevca, ali ne znamo u kakvom je odnosu sa njom. Pošto je potpisala neophodne papire, majka je odvela devojčicu sa sobom, jer na to ima zakonsko pravo, kazao je Srećko Bosić, direktor Opšte bolnice.

Kao razlog prethodnog napuštanja porodilišta, majka je izjavila da je otišla jer je morala da završi neke privatne, neodložne obaveze.

- Što se tiče bolničkih troškova, ova majka nije morala ništa da plati pošto je boravila kod nas samo jedan dan. Te troškove snosi naše ministarstvo zdravlja, rekli su u porodilištu.

Do povratka majke, medicinske sestre hranile su devojčicu mlekom iz flašice, a nekoliko puta podojile su je žene koje ovde leže sa svojim novorođenim bebama.

Ovo nije bio prvi slučaj ostavljanja novorođenčeta u požarevačkom porodilištu, ali je prvi u kojem se majka predomislila i vratila po svoje dete.

2024 © - Vesti online