Petak 08.11.2013.
17:25 >> 20:28h
Srna

Vučić pravi službu za obračune sa ekstremistima

Aleksandar Vučić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon sednice da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala.

On je rekao da nije moguće "igrati se sa državom", ali da "neće biti lova na veštice" i da država neće progoniti navijače, već kriminalce i narko-dilere.

"Zbog događaja tokom glasanja u Kosovskoj Mitrovici nadležni organi podneće odgovarajuće prijave", rekao je Vučić za RTS.

Dačić: Borićemo se protiv ekstremista

Ivica Dačić

Problem huligana biće rešen, a borba protiv huligana, kriminala i narkotika biće prioritet, izjavio je premijer Ivica Dačić novinarima u Skupštini Srbije. Dačić je ukazao da je država spremna da se energično suprotstavi ekstremizmu i huliganizmu na sportskim, političkim i drugim manifestacijama, i naglasio da više nema prostora za uzmicanjanje.

"Ova vlada se ne suočava s nekim novim problemima - s njim su bile suočene i prethodne vlade, ali smo mi jedini počeli da ih rešavamo. Nema više prostora da uzmičemo i zato sam siguran da ćemo nešto uraditi", rekao je Dačić.

Ministarstva: Što pre početi uništvanje droga

Predstvnici nekoliko Ministarstava su na zajedničkom sastanku predložili da Vlada Srbije u okviru postojećih zakonskih normi razmotri mogućnost da što pre počne
proces uništavanja opojnih droga i drugih psihoaktivnih supstanci, Evropska komisija će, kako se navodi u saopštenju MUP-a, posebno razmatrati i tretirati načine na koji se prevazilaze problemi koji se odnose na uništavanje opojnih droga i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što je i bila tema sastanka.

2024 © - Vesti online