Četvrtak 11.03.2010.
11:10
Vestionline

Ferguson: Runi je senzacionalan

Runi je na revanšu osmine finala LŠ protiv Milana postigao svoj 29. i 30. gol u sezoni, i inače škrt na rečima pohvale Ferguson nije mogao da sakrije oduševljenje.

"Vejn Runi je u apsolutno senzacionalnoj formi ove sezone. Stvarno sam srećan jer je već sada postigao 30 golova! On stalno napreduje, a protiv Milana je bio senzacionalan. Može li da nadmaši učinak Kristijana Ronalda iz sezone 2007/2008, kada je on dao 42 pogotka? To je pravi izazov, zar ne", rekao je Ferguson, a onda započeo s nešto umerenijim pohvalama na račun igre tima koji je deklasirao "roso-nere" sa 4:0.

"Bilo je to čudesno drugo poluvreme. Rano smo postigli pogodak u drugom poluvremenu i to je zaista uticalo na Milan. Posle toga smo odigrali dobro, veoma dobro, diktirali tempo kakav je teško izdržati. Bilo je to veoma solidna partija Mančester junajteda", rekao je ser Aleks i dodao da mu je potpuno svejedno koga će njegov tim izvući u četvrtfinalu Lige šampiona.

Trener Milana Leonardo izjavio je da će mu vino koje je dobio od menadžera Junajteda po završetku utakmice biti veoma gorko.

"Vino će mi biti gorkog ukusa zbog poraza. Na žalost, u fudbalu je to tako, neko mora da pobedi. Ono što je važno jeste prijateljstvo, fer-plej i priznanje da je neko toga dana bio bolji. Analizirati meč sada bi bilo sasvim deplasirano. Ima mnogo razloga zbog kojih smo izgubili na ovaj način, pre svega zbog toga što je Mančester u izuzetnoj formi. Bila nam je potrebna pomoć svih da bismo nadoknadili deficit iz prvog susreta, ali to nije bilo slučaj. Očekivali smo da će utakmica proteći u sasvim drugačijem tonu, ali povrede su uticale na krajnji ishod. Kad imate takve probleme, nemoguće je pobediti tim kakav je Junajted", rekao je Leonardo.

2024 © - Vesti online