Četvrtak 11.03.2010.
10:20
Tanjug

Požar u centru Londona uništio poslovnu zgradu

Iznad centra Londona uzdiže se oblak gustog dima
 

Londonska vatrogasna britagada saopštila je da je u ranim jutarnjim satima primila poziv iz ulice Tabernakl, u centru grada. Na televizijskim snimcima se vidi oblak gustog crnog dima kako se uzdiže nad tim delom grada, preneo je Asošiejtid pres.

Zgrada sa četiri sprata je u trenutku izbijanja požara bila prazna tako da nema žrtava. Vatrogasci raspolažu sa 20 vozila i pokušavaju da lokalizuju vatru koja bukti na drugom i trećem spratu, a zahvatila je i krovnu konstrukciju. Reporter Bi-bi-sija (BBC) je sa lica mesta nešto kasnije izjavio da je vatra zahvatila i drugi objekat, ali nije poznato da li ni u njemu nije bilo ljudi.

Jedan od stanara u obližnjim zgradama, Den Luis, u vezi sa ovom nesrećom je rekao:
"Bio sam u krevetu i čuo sam eksploziju oko 6.30 časova... Ubrzo potom smo čuli nekoliko vatrogasnih vozila i ja sam kroz prozor mog stana video bar 11 tih vozila".
 

Vatrogasci su očito brzo stigli na mesto požara, ali činjenica je da vatra u prvim satima "obračuna" ne jenjava.

"Mnogo je dima... Moguće ga je videti iz velike udaljenosti. Unutar zgrade primećujemo mnogo vatre, ali mi pokušavamo da kontrolišemo požar ", izjavio je portparol vatrogasne službe i dodao da je nemoguće za sada utvrditi kolika je šteta kao i šta je uzrok požara.

2024 © - Vesti online