Četvrtak 07.11.2013.
18:04
Telegraf

Bivši pandur vadio srca ženama

Policija smatra da su ovi zločini posledica osvete koju je Popkov iskalio na ženama, zamišljajući svoju majku koja je bila alkoholičar i navodno ga zlostavljala
 

Popkova rođaci opisuju kao divnog muža i oca. Njegova supruga Elena (47) je, takođe, radila u policiji i sumnja se da mu je više puta davala alibi i na taj način okrenula istragu na drugu stranu.

Sva ubistva dešavala su se noću, a žrtve su bile žene koje su pod dejstvom alkohola napuštale barove, koncerte i žurke. Često je koristio svoju policijsku uniformu da bi lako naveo svoje žrtve da uđu u njegov automobil.

- Samo sam osetio da želim da ubijem ženu koju sam povezao kolima – navodno je priznao Popkov.

Istražni komitet Ruske Federacije izdao je zvanični dokument o ključnom dokazu za hapšenje bivšeg policajca. Naime, više od 3.500 bivših i aktivnih policajaca uradilo je DNK analizu koju su upoređivali sa DNK izdvojenom iz sperme koja je pronađena u žrtvama.

Policija smatra da su ovi zločini posledica osvete koju je Popkov iskalio na ženama, zamišljajući svoju majku koja je bila alkoholičar i navodno ga zlostavljala.

Iako je uhapšen tek 2012. godine, serija ubistava trajala je od 1994. do 2000, kada ga je jedna žrtva zarazila sifilisom, što je izazvalo impotenciju, pa je Popkov izgubio volju i za silovanjem i za ubistvom.

Viktorija Martinova, sestra Tatjane (20) koja je 30. oktobra pronađena pored puta sa svojom drugaricom Julijom Kuprikovom (19), izjavila je da su stručnjaci zaključili da se silovanje desilo nakon ubistva. Dve drugarice su, dan pre nego što su ih pronašli, posle nekoliko pića krenule kući i uniformisani policajac se ponudio da ih odveze. Pronađena tela su bila silovana i brutalno unakažena.

2024 © - Vesti online