Četvrtak 07.11.2013.
14:05 >> 16:02h
Beta

Đurić: DSS kriv za incidente; DSS: Đurić je mladi demagog

U oštroj raspravi na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Jakšić je odgovorio da vlast u Srbiji kroz veliku buku i galamu nastoji da prikrije da je odgovornost za razbijanje glasačkih kutija na Žandarmeriji i Bratislavu Dikiću, i rekao da je veliki broj pripadnika BIA i "kriminalnih tipova s džipovima" viđen tada na Kosovu.

Marko Đurić

Đurić je rekao da je Jakšić svojim delovanjem učinio protiv državne politike i interesa više od bilo kojeg predstavnika Prištine. Na to je šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić rekao da ne želi da polemiše s "mladim političkim demagogom" i da anketni odbor, čije će osnivanje predložiti DSS, treba da raspravlja o tome ko je odgovoran za nasilje na izborima u nedelju, 3. novembra.

Samardžić je rekao da vlast na silu tera Srbe na izbore i upozorio da je Srbija na ivici i da joj preti opasnost da padne u ambis 17. novembra, na ponovljenim izborima. On je ocenio da će vlast, ako natera narod da izađe na ponovljene izbore u Mitrovici, definitivno predati Kosovo.

U polemiku se uključio i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav

I dalje se ne zna ko su napadači

 

Srpski ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kaže da nema informacije da li su identifikovani napadači koji su u nedelju na biračkim mestima u severnoj Kosovskoj Mitrovici razbijali biračke kutije. Kako je rekao, da istragu o tome
vodi kosovska policija.

Stefanović koji je rekao da je vlast u Srbiji inspirator nasilja na izborima. Stefanović je ocenio da je bojkot izbora štetan, ali da je legalan ako je nenasilan.

"Prihvatam da Marko Jakšić i DSS imaju svoj stav. Niko ne može da kaže da je DSS štetočina, ako poziva na bojkot i ne vrši nasilje", rekao je Stefanović i upozorio da su za tvrdnju vlasti da je Jakšić odgovoran za nasilje potrebni jaki dokazi.

On je rekao da bi ministar zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin i Đurić trebalo da podnesu ostavke zbog poruka da su Srbi, ako ne glasaju za listu "Srpska", "Tačijevi Srbi" - izdajnici i da će izgubiti posao.

Stefanović je rekao Đuriću da ne može takvim tonom da se obraća članovima Odobra. Posle govora Jakšića i Stefanovića, predsednik Odbora Milovan Drecun upozorio ih je da ne koriste nedolične izraze i izvinio se Đuriću.

2024 © - Vesti online