Četvrtak 07.11.2013.
00:24
mozzartsport.com

Liga šampiona - Grupa H: Mažić se nije proslavio u Barseloni, trijumf Ajaksa

 Lionel Mesi
 

Milan se pola sata grčevito branio na Nou Kampu, a onda je usledio najkontroverzniji detalj utakmice. Milorad Mažić je pokazao na belu tačku posle glume i pada Nejmara u šesnaestercu Rosonera. Mesi u 500. utakmici u karijeri nije propustio poklon i sa bele tačke je najavio pobedu Barse. Samo devet minuta kasnije je viđena nova sporna situacija u kaznenom prostoru Rosonera. Ćavi je centrirao iz slobodnjaka, a Buskets iz blago rečeno sporne situacije (čini se da je bio u ofsajdu) udarcem glavom je duplirao prednost Katalonaca.


Milan je uspeo da se vrati u igru kada je Rikardo Kaka u finišu poluvremena prošao po levoj strani i naterao Pikea da zatrese sopstvenu mrežu.


Alegri je na poluvremenu ubacio Balotelija i donekle probudio Milan koji se do tada uglavnom koncentrisao na odbranu sopstvenog gola. Upravo je Baloteli stvorio jednu šansu Kaki, a potom i sam loše reagovao u dobroj prilici. Milan se otvorio i pokušao da dođe do remija, ali je kažnjen i trećim golom u Abijatijevoj mreži. Mesi je posle duplog pasa izašao sam na Abijatija i rutinski rešio pitanje pobednika. Nešto ranije, Nejmar je propustio stopostotnu šansu za Katalonce.


Barselona je jednom nogom u osmini finala, a Milanu ostaje borba za drugo mesto u grupi.

Grupa H

 

Rezultati četvrtog kola:

Barselona - Milan 3:1 (2:1)
/Mesi 30 penal, 83, Buskets 39 - Pike 45 autogol/

Ajaks - Seltik 1:0 (0:0)
/Šene 51/


Tabela:

Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3.


Situaciju je dodatno zakomplikovala minimalna pobeda Ajaksa u Amsterdamu nad Seltikom. Kopljanici su potpuno zasluženo savladali Kelte. Jedini, ali apsolutno fenomenalan gol na meču je postigao Šene. Ajaks je propustio sijaset šansi do pogotka Šenea u 51. minutu. Ajaksova deca su pokazala zašto se klub iz Amsterdama smatra fabrikom fudbalera. Neverovatna akcija i razmena pasova u kojoj je učestvovalo nekoliko domaćih fudbalera rezultirala je golom Šenea. Još jednom se dokazalo na Amsterdam Areni stasavaju fudbalski biseri.

2024 © - Vesti online