Sreda 06.11.2013.
14:19
Beta

Još pet uhapšenih zbog Agrobanke

Klupko "Agrobanke" se i dalje odmotava
 

Uhapšen su vlasnik firme "Panto market" P. V. (59), koji je i većinski vlasnik povezanih firmi "Živinoprodukt", "Žitopromet", "Kraljevačka industrija mesa", "Pantomarket stočar" i "Panto grup doel", zatim odgovorno lice "Živinoprodukta" V. R. (65), sudski veštak B. R. (64), predsednik kreditnog odbora "Agrobanke" B. P. (59) i član Izvršnog odbora "Agrobanke" B. Z. (43).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i predsednik Upravnog odbora "Živinoprodukta" N. N. (46).

Policija sumnjiči P. V. da je, uz pomoć ostalih osumnjičenih, u decembru 2010. godine, u ime preduzeća "Živinoprodukt" podneo zahtev "Agrobanci" za dodelu kratkoročnog kredita a da je kao garancija da će kredit biti vraćen u zalog data imovina tog preduzeća, čija je procenjena vrednost bila znatno manja od one koju je iznela Poreska uprava u Vranju.

Sumnja se da su sredstva odobrena po tom kreditu iskorišćena za namirenje obaveza preduzeća kojima je upravljao osumnjičeni P. V. prema "Agrobanci". Otplata kredita koji je uzeo P. V. nije počela, a privredno društvo "Živinoprodukt" se nalazi u postupku stečaja.

Na taj način osumnjičeni su omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi privrednim društvima kojima je upravljao P. V. od 2,4 miliona evra, na štetu "Agrobanke".

2024 © - Vesti online