Utorak 05.11.2013.
23:34 >> 23:39h
mozzartsport.com

Liga šampiona - Grupa B: Real Madrid u osmini finala, Kopenhagen doneo zaplet

 Iker Kasiljas
 

Dugo su Španci u neobičnom dizajnu, u narandžastim dresovima, odolevali u Torinu, najviše zahvaljujući fantastičnom Ikeru Kasiljasu. Legendarni golman kluba sa Santjago Bernabeua je branio zicere Markiziju i Vidalu, ukrotio šut Čileanca sa distance, bio na visini zadatka kad ga umalo nije prevario i štoper svog tima Pepe i činilo se da mu do sutra Italijani ne bi dali gol, da sudija Hauard Veb nije pokazao na belu tačku u završnici prvog dela. Tad je Varan oborio Pogbu, Englez pokazao na belu tačku, a Vidal da mu je samopouzdanje veliko kao Juventus arena, čim se ohrabrio da sa 11 metara šutira u rašlje.


Taj gol bio je deset koji je Iker Kasiljas primio iz penala u Ligi šampiona i po tom neobičnom statistikom parametru je rekorder takmičenja!


Prednost koji je četa Antonija Kontea odnela u svlačionicu nije obeshrabrila Anćelotijev tim, koji je u drugom poluvremenu zaigrao otvorenije i za samo deset minuta okrenuo rezultat, pogocima najslukpljih igrača sveta. Najpre je u 52. Kristijano Ronaldo završio akciju posle glupog poteza Martina Kaserasa (povratna lopta) i asistencije Benzeme i tako uvećao golgeterski konto. Ovo mu je bio osmi pogodak na četvrtoj utakmici Lige šampiona ove sezone, a ukupno 29. na poslednje 23 utakmice i to tome mu trenutno nema ravnog u Evropi.A da ne igra samo za sebe, već i za tim, Ronaldo je pokazao kad je spremio šansu Bejlu, a Velšanin efektno bacio u očaj navijače domaćeg kluba.


Činilo se tada da se sprema potop Juventusa, jer je u međuvremenu i povrastnik u Realov tim, Ćabi Alonso strahovitim udarcem uzdrmao prečku Bufonovog gola, da bi crno-beli odmah uzvratili, a za grešku kod prvog gola Madriđana iskupio se Martin Kaseres. Centaršut Urugvajca s desne strane zbunio je Varana, kome se iza leđa prikrao Fernando Ljorente i podmetnuo glavu za još jednu eksploziju na tribinama.


Do kraja je Real kontrolisao dešavanja na terenu, a Benzema propustio zicer da dotuče rivala, kome predstoji težak posao da obezbedi prolaz u narednu rundu.

Grupa B

 

Rezultati četvrtog kola:

Juventus - Real Madrid 2:2 (1:0)
/Vidal 42 pen, Ljorente 65 - Ronaldo 52, Bejl 62/

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Braten 6/

 

Tabela:

Real Madrid 10, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4, Juventus 3.

Parken stadion ostaje neosvojiva tvrđava! Na tom mestu za pobedu nisu znali ni Barselona, ni Mančester junajted, ni Juventus, a pao je i Galatasaraj. Kopenhagen je senzacionalnim trijumfom rezultatom 1:0 stigao Turke na deobi drugog mesta i vratio se u konkurenciju za plasman u osminu finala. Ko se tome nadao pre početka takmičenja po grupama?


Odlučujući trenutak na utakmici se desio u šestom minutu, kada je Norvežanin Braten sjajno reagovao na centaršut sa desne strane i petom matirao rezervnog golmana Galate Iskana za oduševljenje Danaca. Bio je to prvi pogodak iskusnog veziste u Ligi šampiona posle skoro osam godina, jer je prethodio put u ovom takmičenju bio strelac u decembru 2005, dok je nosio dres Rozenborga.


Gosti su do kraja pritiskali iz svih oružja, ali Drogba i drugovi nisu uspeli da savladaju Vilanda, niti da iskoriste remi Juventusa u Torinu, pa će biti frke u ovoj grupi u poslednjih 180 minuta.

2024 © - Vesti online