Utorak 05.11.2013.
19:58
Samostalna liberalna stranka

SLS: "Srpska" tokom izborne tišine zvala i pretila građanima

Izbori na Kosovu (foto: arhiva)
 

"Izborni štab GI Srpska Štrpca je na najgrublji način u subotu 2. novembra prekršio izbornu tišinu tako što je pozivao građane Štrpca putem fiksnih telefona i pretio da će ako ukoliko ne glasaju za GI Srpska biti hapšeni čim pređu granicu, pritom se lažno predstavljajući kao radnici službi bezbednosti Republike Srbije", navodi se u saopštenju SLS-a.

Pročitajte sve o izborima na Kosovu OVDE

"Takođe su SMS porukama zastrašivali građane u kojima su im poručivali da ako ne glasaju za GI Srpska da ih Vulin čeka na prvom odlasku u Srbiju. GI Srpska u Štrpcu je veče pred izbore pod okriljem noći uznemiravala meštane Sirinićke Župe i korupcijom, kupovinom glasova, grubo prekršila izborni proces", dodaje se u saopštenju.

Kako trvde u SLS-u, svi dokazi o ovim prekšajima su predati nadležnim organima koji će se u skladu sa zakonom baviti ovim slučajevima za koje su zaprećene visoke kazne, kako novčano tako i kazne zatvorom.

"Moramo da istaknemo da to rade pojedinci koji sebe nazivaju šefovima izborne kampanje, štabova i nekakvih timova a sve usled toga da nemogu da prihvate izborni poraz GI Srpska u Štrpcu."

2024 © - Vesti online