Utorak 05.11.2013.
19:11
Beta

Prijava protiv direktorke bolnice u Sokobanji

Sokobanja (foto: arhiva)
 

Kako se navodi u policijskom saopštenju, ona se tereti za "postupanje protivno odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja".

Kako je javio RTS, na korupciju i razne nezakonite radnje pojedini radnici Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji ukazuju četiri godine, a 20 radnika te ustanove dobilo je od Agencije za borbu protiv korupcije status uzbunjivača.

Zoran Marković, član Štrajkačkog odbora, rekao je da su ljudi šikanirani samo zato što su podržavali ideju da poslovanje bolnice učine javnim, dok je direktorka navela da postoji potpuna transparentnost u instituciji i da nema, niti je bilo "političke
igre" u toj bolnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je RTS-u da je do sada protiv direktorke Specijalne bolnice policiji podneto 38 anonomnih i potpisanih krivičnih prijava i da se takođe protiv nje ne vodi istraga.

Direktorka pretila novinarki; NUNS osudio takvo ponašanje

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je postupak direktorke Specijalne bolnice za plućne bolesti u Sokobanji Ljiljane Isaković koja je u
telefonskom razgovoru uputila niz uvreda i pretnji novinarki Radio-televizije Srbije Dragani Sotirovski.

"Zapamtićeš ti mene", zapretila je dr Isaković očigledno ljuta zbog TV priče "Sokobanja pod lupom", emitovanoj na RTS-u.

Udruženje je zatražilo da se o postupku direktorke Specijalne bolnice u Sokobanji izjasne Upravni odbor te državne ustanove i Ministarstvo zdravlja.

2024 © - Vesti online