Utorak 05.11.2013.
17:28 >> 17:54h
Vesti, b92.net

Troicki: Kraj mojih snova

  Viktor Troicki
 

Viktor Troicki će moći na teren tek u julu, posle odluke ove institucije, mada mu je kazna smanjena sa 18 na 12 meseci.

Tim povodom su se oglasili i Janko Tipsarević i selektor Bogdan Obradović, koji je sačekao tu vest pre nego što je saopštio sastav za finale Dejvis kupa. U odbranu Troickog je stao i Teniski savez Srbije.

Saopštenje Viktora Troickog prenosimo u celosti.

"Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov i stvarno sam verovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam osećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja.

Sada ova odluka predastavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svetu. Radio sam ceo život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nisam ni poznavao.


Što se tiče odluke Suda, mogu samo da kažem da su oni ljudi i da nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u i oslobode me optužbi, i tako njih stave u nezgodnu situaciju. Siguran sam da se zbog toga osećaju loše, ali na kraju, svi će oni, uključujući i doktorku Gorodilovu, sutra otići na posao, a ja neću. To je ono što ostaje od ovog slučaja.


Hvala svima koji su me podržavali do sad, Janku, Novaku, mojoj porodici, mom timu i svakom ko iskreno veruje da sam nevin, neću im to zaboraviti. Hvala i novinarima takođe, nisam očekivao toliko podrške koliko sam dobio. Lako je pričati loše i praviti naslove o igraču koji je suspendova, vi to niste uradili.


Nemam ideju šta sada da radim i gde da idem. Nadam se da ću nekako uspeti da se vratim
."

2024 © - Vesti online