Utorak 05.11.2013.
16:03
Sponzorisani tekst

VTB banka proširuje poslovanje u Srbiji

Logo banke VTB
 

U maju, ove godine, VTB banka je stigla na naše tržište kupivši 100 odsto VTB Beograd. Od tog trenutka traje proces integracije VTB Beograd u VTB grupu i implementacije VTB poslovnih standarda u sve linije poslovanja. U sklopu tog procesa, deoničari su 30. avgusta ove godine doneli odluku da Moskovska Banka Beograd i zvanično ponese ime VTB banka a.d. Beograd.

VTB banka Beograd, ubrzano širi svoje poslovanje u našoj zemlji. U prvih devet meseci 2013. godine, kreditni portfolio je porastao za 25%.

“Proširenje VTB banke Beograd za nas predstavlja prioritet jer planiramo da je koristimo kao glavni finansijski kanal kroz koji ćemo servisirati sve rusko-srpske projekte”, izjavio je Mihail Jakunjin, Viši potpredsednik VTB Banke (Rusija), Rukovodilac Odeljenja ćerki kompanija.

“U cilju podrške razvoju banke, VTB grupa je prema VTB banci Beograd proširila sedmogodišnji subvencionisani zajam. Nadam se da ćemo na ovaj način stimulisati kreditni portfolio VTB banke Beograd”, dodao je gospodin Jakunjin.

2024 © - Vesti online