Utorak 05.11.2013.
14:18
Vesti, b92.net

London: Đoković protiv Federera na početku (ne)moguće misije

 Novak Đoković u Parizu
 

Ovaj duel je na programu od 21 čas, u okviru prvog kola Grupe B, a Federer vodi u međusobnim duelima sa 16 pobeda iz 30 odmeravanja snaga. Ipak, poslednji meč je dobio Đoković, prošle nedelje u polufinalu turnira u Parizu, rezultatom 4:6, 6:3, 6:2.

"Ne kreće se ove godine tako dobro kao ranije, ali opet, on je Rodžer Federer i nikada ga niko ne sme potceniti dokle god igra tenis. I dalje udara lopticu jako dobro i može da pobedi bilo koga“, rekao je Đoković.

U prvom meču dana, od 15 časova u okviru Grupe A, sastaće se Rafael Nadal i David Ferer.

Novak ima dve želje do kraja sezone - da odbrani krunu u Londonu i da ponovo osvoji Dejvis kup u Beogradu. Treća bi mogla da dođe kao bonus, a to je da završi godinu na prvom mestu ATP liste. Ipak, da bi se to dogodilo, neophodno je da ostvari sve pobede do kraja sezone (računajući i oba meča u singlu u finalu Dejvis kupa), a da Španac Rafael Nadal ne ostvari više od jedne pobede na završnom Mastersu.

U prvim mečevima, odigranim u ponedeljak, u Novakovoj grupi je Argentinac Huan Martin del Potro savladao Francuza Rišara Gaskea sa 6:7 (4:7), 6:3, 7:5, dok je u drugoj grupi Švajcarac Stanislas Vavrinka bio bolji od Čeha Tomasa Berdiha sa 6:3, 6:7 (0:7), 6:3.

2024 © - Vesti online