Utorak 05.11.2013.
13:54
Beta

Ukinuta oslobađajuća presuda Kaliniću i Milovanoviću

U saopštenju Apelacionog suda navodi se da je i poništena presuda kojom je stražar Ninoslav Strahinjić osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, a njegov kolega Nenad Mitrović oslobođena, pa će i njima biti ponovo suđeno.

Sretko Kalinić i Željko Milovanović

Kalinić i Milovanović su pokušali da pobegnu 7. februara 2012. godine.

Po nalaženju Apelacionog suda osnovano se izjavljenim žalbama ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka prvostepene presude protivrečna sama sebi.

"Razlozi navedeni u obrazloženju pobijane presude u pogledu odlučnih činjenica nejasni, zbog čega prvostepena presuda nije mogla biti ni ispitana. Takođe, se osnovano izjavljenim žalbama ukazuje da u prvostepenom postupku ni činjenično stanje nije potpuno utvrđeno", naveo je Apelacioni sud.

Kalinić je kao pripadnik "zemunskog klana" osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i niza ubistva koja je je počinio kao član tog klana, a Milovanović na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubistva novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, a u Beogradu mu se još sudi za isto
delo.

Kalinić i Milovanoviće se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora zbog suđenja koja su još u toku.

2024 © - Vesti online