Utorak 05.11.2013.
12:14
Beta

Omladinci Srbije sa petoricom šampiona počinju kvalifikacije

 Selektor omladinske reprezentacija Srbije Veljko Paunović
 

Na Paunovićevom spisku su od osvajača šampionata u Litvaniji Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković i Mijat Gaćinović.


Paunović, koji je na mestu selektora srpskih omladinaca zamenio Ljubinka Drulovića, pozvao je i Andriju Živkovića, ali će fudbaler Partizana izostati, jer će putovati sa A reprezentacijom u Dubai na prijateljsku utakmicu s Rusijom.


Kvalifikacioni turnir Grupe sedam održaće se u Srbiji od 13. do 18. novembra, a pored domaćina, učestvovaće selekcije Austrije, Finske i Kazahstana. Plasman u narednu rundu obezbediće dve ekipe.


Na spisku su golmani Predrag Rajković (Crvena zvezda), Marko Drobnjak (Borac) i Miloš Ostojić (OFK Beograd), odbrambeni igrači Stefan Vico, Nikola Maraš (obojica Rad), Miloš Veljković (Totenhem), Stefan Milošević (Spartak), Srđan Babić
(Vojvodina) i Nemanja Antonov (OFK Beograd), fudbaleri sredine terena Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Nemanja Maksimović (Domžale), Veljko Simić (Bazel), Saša Zđelar, Dejan Dražić (OFK Beograd), Danilo Pantić
(Partizan), Nikola Karaklajić (Voždovac) i Mihailo Ristić (Crvena zvezda), kao i napadači Stefan Ilić (Partizan), Miloš Zukanović (Crvena zvezda) i Staniša Mandić (Čukarički).


Srbija će se 13. novembra sastati sa Kazahstanom u Jakovu, 15. će igrati protiv Finske u Pećincima, dok će rival 18. novembra biti Austrija u Novom Sadu.


Paunović će do početka turnira morati da se odluči za 18 igrača, tako da će trojica biti prekobrojni.


Reprezentativci Srbije do 19 godina će se okupiti u utorak u Staroj Pazovi.

2024 © - Vesti online