Sreda 06.11.2013.
03:47
Vesti

Melburn leglo piraterije

Američka filmska asocijacija Motion (MPAA) objavila je detaljnu listu mesta u kojima se obavlja najveća distribucija ilegalnih filmskih kopija, i igranih TVserija. Na vrhu liste mesta na kojima se vrši najveća piraterija filmova, našla se pijaca mešovite robe "Caribbean Gardens & Markets" u Skorezbiju, na severoistoku Melburna.

Foto: Ilustracija
 


"Na pijaci radi između 10 i 20 pojedinaca koji prodaju licencirana izdanja za Ameriku i Evropu, kao i drugi piratski DVD filmovi koji su tek nedavno objavljeni", navodi se u izveštaju MPAA.


Američka filmska asocijacija uperila je prst u nadležne u Viktoriji i Federalnu policiju jer ne uspevaju da suzbiju pirateriju i kazne one koji se time bave. Oni podsećaju da je početkom prošle decenije piraterija u Australiji bila u opadanju, ali da je ponovo dobila krila zbog nedovoljne kontrole i primene strogih zakonskih propisa.


"Državna i Federalna policija ne pokazuju interesovanje da primene propise, iako im se na problem ukazuje od oštećenih strana", navodi MPAA.


Međutim, Federalna policija tvrdi da su tokom poslednje dve godine dobili samo jednu pritužbu zbog prodaje piratskih izdanja na pijaci u Skorezbiju. U aprilu ove godine, AFP je dobila prijavu od Australijske federacije za borbu protiv priraterije o ilegalnim aktivnostima na pijaci u Skorezbiju.


Ipak, najveća piraterija u svetu trenutno se odvija u Ukrajini, Kini, Indoneziji, Severnoj Irskoj, Mekdiku i Brazilu. MPAA upozorava nadležne na sve veću pirateriju i nezakonito skidanje filmova sa internet veb-portala, koje zainteresovanima nude potpuno besplatno.

2024 © - Vesti online