Ponedeljak 04.11.2013.
15:16
Beta

Fetel: Vozilo je fantastično!

 Sebastijan Fetel
 

Fetel je pobedio u trci za Veliku nagradu Abu Dabija i tako je ostvario 11. pobedu, a sedmu uzastopnu u sezoni, odnosno 37. u karijeri. On je prošle nedelje, na trci u Indiji osvojio četvrtu uzastopnu titulu svetskog šampiona.

"Atmosfera je bila fantastična i navijači su pružili podršku Red Bulu. Vozilo je bilo apsolutno fantastično i zahvalan sam ekipi na dobrom radu, ali i Renou, sa kojim sarađujemo, pošto su i oni zaslužni za naš uspeh", rekao je Fetel. 

On će pokušati ove sezone da izjednači rekord Mihaela Šumahera od 13 pobeda u sezoni. Zabeležio je 11 trijumfa, a do kraja šampionata su ostale još dve trke. 

Fetelov klupski kolega Mark Veber je završio trku na drugom mestu. On se za tu poziciju borio sa trećeplasiranim Nikom Rozbergom iz Mercedesa.

"Nisam dobro startovao, a Niko je neverovatno krenuo i morao sam da se borim za drugo mesto. Voleo bih da sam pobedio, ali izjednačio sam svoj najbolji rezultat u Abu Dabiju", rekao je Veber.


Rozberg je rekao da je zadovoljan trećim mestom.

"Srećan sam, treće mesto je dobar rezultat. Planirali smo da budemo odmah iza Red Bula i to smo ostvarili. Mogao sam da uhvatim Marka, imao sam ga na startu, ali sam upao u gužvu na stazi i nisam uspeo da ga prestignem", rekao je on.


Red Bul je odbranio titulu u konkurenciji konstruktora, a Mercedes, Ferari i Lotus se bore za drugo mesto.

"Najvažnije je da osvojimo drugo mesto u konkurenciji konstruktora. Ne samo iz finansijskih razloga, već zbog motivacije. Tada bi svi videli da imamo drugi najbolji bolid. Dobro napredujemo kao ekipa", rekao je Rozberg.

2024 © - Vesti online