Nedelja 03.11.2013.
22:03 >> 22:45h
Srna

Jakšić: Žandarmerija kriva za incidente

Upozoravao na incidente: Marko Jakšić

Jakšić je rekao da su u DSS-u zadovoljni što je bojkot uspeo, ocenivši da je trebalo da Srbi izlaskom na današnje izbore "operu vlast od izdaje".

"Prethodna dva dana upozoravali smo na scenario u vezi sa incidentima i upozoravali smo da će doći do razbijanja (glasačkih kutija)", naglasio je Jakšić, prenose beogradski mediji. On je dodao da su o tome i danas oko 15.00 časova imali nagoveštaje.

Jakšić je na konferenciji za novinare kazao da je bojkot uspeo i da postoje informacije da su za incidente odgovorni žandarmi u civilu.

"Na biračkom mestu kod Medicinske škole nekadašnji komandant Žandarmerije Bratislav Dikić našim posmatračima ispred škole rekao je 'zašto ste vi pasivni, trebalo bi da razbijete ove glasačke kutije, mi ćemo u tome da vam pomognemo'", naveo je poslanik DSS.

Prema njegovim rečima, bojkot izbora je uspeo i nije postojao nikakav razlog da Štab za bojkot izbora naredi da se razbiju glasačke kutije. Jakšić je dodao da su se tokom dana pojavile informacije da će pripadnici Žandarmerije u civilu da organizuju incidente i da je o tome odmah obavestio predstavnika OEBS-a Larija Milera koji je, kako je dodao, imao iste informacije.

Jakšić je dodao da Štab za bojkot izbora ima snimke sa svih izbornih mesta i da će ih uskoro objaviti, kao i da je Štab za bojkot izbora u poslednja dva dana upozoravao javnost da će biti incidenata.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je ranije danas da postoje indicije da je za incidente u Kosovskoj Mitrovici odgovoran Jakšić, funkcioner DSS-a, koja je bila protiv učešća Srba na lokalnim izborima na Kosovu.

2024 © - Vesti online