Nedelja 03.11.2013.
13:15 >> 13:16h
mozzartsport.com

Erikson: Potpisao sam ugovor sa Junajtedom, a onda se Fergi predomislio

 Sven Goran Erikson
 

Iskusni švedski stručnjak, koji je u to vreme bio selektor Engleske, tvrdi da je bio u intenzivnim kontaktima sa bordom Mančester junajteda, da je čak posredstvom svog menadžera Pinija Zahavija potpisao ugovor koji mu je garantovao posao, ali da ga je od klupe odvojila Fergijeva odluka da, ipak, ne napusti kormilo voljenog kluba. A to se, na kraju, ispostavilo kao sjajan potez!

"Znao sam da će biti teško doći do klupe. Bio sam pod ugovorom sa Engleskom sve do 2006. godine i znam da bi usledile salve kritika da sam raskinuo ugovor. Ali, imao sam priliku da budem menadžer Mančester junajted. U stvari, potpisao ugovor sa njima - Ja sam bio novi trener Junajteda", napisao je Erikson u svojoj autobiografiji koja se, poput Fergusonove, nedavno pojavila u prodaji.

Pošto je završio priču sa selekcijom Tri lava Erikson jeste radio u Mančesteru, ali u Sitiju, i to u sezoni 2007/2008. Njegov najveći uspeh je bio što je postao prvi menadžer Građana koji je još od 1969. godine uspeo da dobije oba gradska derbija sa Đavolima.

2024 © - Vesti online