Nedelja 03.11.2013.
03:16
dailymail.co.uk, telegraf.rs

Užas: Na Skajpu gledao kako mu nožem ubada trudnu ženu

Foto: Ilustracija
 

Na sreću, žena je preživela, ali je zadobila teške povrede i izgubila oko. Život bebe nije ugrožen i za nedelju dana treba da dođe na svet. Rejčel je nakon napada imala snage i prisebnosti da pozove policiju i hitnu pomoć, a prepoznala je i napadača, vojnika Korija Mosa (19) iz vojne baze Fort Blis.

On je njenom suprugu dugovao novac za popravku kola koji je od njih pozajmio i slupao, tako da je odmah uhapšen. Mos je do kuće Pulovih došao kasnije popodne, navodno da bi sa Rejčel razgovarao o novcu koji duguje. Pošto je nije zatekao kod kuće, provalio je unutra i sakrio se čekajući da dođe.

Kada se vratila kući, Rejčel je otvorila video-poziv i započela razgovor sa suprugom. Potom je Mos izašao iz skorovišta i zaskočio je s leđa, ubadajući je nožem i udarajući je. Prema zapisniku sa suđenja, žena ga je odmah prepoznala i nekoliko puta je uzviknula njegovo ime, da bi muž preko telefona mogao da ga čuje.

Pobegavši nakon napada, Mos je pozvao kolegu da ga kolima vrati u vojnu bazu, dok je Rejčel pozvala policiju i hitnu pomoć. Odmah je prebačena u Univerzitetski medicinski centar, u kritičnom stanju zbog višestrukih uboda nožem i preloma većeg broja kostiju lica i tela.

Iako nemoćan da pomogne supruzi u trenutku napada, Džastin Pul je odmah pozvao kolege u vojnoj bazi u koju se Mos zaputio i obavestio ih je o svemu. Odmah po dolasku je uhapšen, dok je nož ”skakavac” kojim je izvršio napad pronađen u automobilu kojim se dovezao. Nakon saslušanja, optužen je za pokušaj ubistva s predumišljajem i određena mu je kaucija od 60.000 dolara.

2024 © - Vesti online