Subota 02.11.2013.
20:44
Mozzartsport

Premijer liga: "Tobždije" isprašile i Liverpul

Remek delo: Velšanin Aron Remzi postiže drugi gol za "tobdžije"

Arsenal nastavlja da melje sve pred sobom! Tobžije su zabeležile i osmu pobedu u poslednjih devet kola i učvrstili se prvom mestu tzabele sa pet bodova više od današnjeg rivala Liverpula kojeg su savladali 2:0.

I opet je kao i u mnogim drugom prethodnim mečevima, vezni red bio ključ pobede. Jednostavno, ekipa koja na sredini terena ima takve majstore poput Ozila, Artete, Kazorle, Rosickog, Vilšira, Remzija, može da nametne svoj stil igre protiv blo kojeg rivala. Liverpul je upravo izgubio tu bitku za prevlast na sredini terena i nije mogao na adekvatan način da se suprotavi Vengerovoj ekipi.

Upravo su vezisti postigli oba gola. Prvo je Kazorla u 19. minutu načeo Redse. Španac je šutirao glavom i pogodio stativu. Imao je sreću da natrči na odbijenu loptu i iz drugog pokušaja nije pogrešio.

Još lepši je bio gol Arona Remzija koji ove sezone igra u neverovatnoj formi. Velšanin je raspalio po lopti sa ivice šesanesterca i postigao evrogol. Vezisti Arsenala su postigli 12 golova od ukupnih 22.

Mogle su Tobdžije i ubedljivije da slave, ali je Ozil u finišu meča propustio dobru priliku.

U prethodnim mečevima 10. kola Premijer lige posebno su se istakli klubovi iz Mančestera...

2024 © - Vesti online