Nedelja 03.11.2013.
08:00
cosmopoliten.rs

Postupci kojima štetimo našoj lepoti

Foto: Ilustracija
 

Nega lica

1. Preskačete čišćenja lica pred spavanje

Ako preskačete ovaj postupak dovodite u opasnost vašu kožu, tako što veliki broj bakterija i prljavštine koji se skupi tokom dana može da uđe u pore. I ne samo što može da izazove neželjene akne, već dovodi i do dehidratacije kože, što povlači i prevremenu pojavu bora.

2. Cedite bubuljice

Ne dirajte bubuljice i mitisere koji se nalaze na vašem licu! Onog momenta kada pokušate sa njima nešto da uradite možete samo da izazovete crvenilo, infekciju i još veći problem od prvobitnog. U još gorem slučaju ostaćete sa ožiljkom.

3. Nanosite kremu samo na lice

Pored lica predeo vrata i dekoltea je podjednako bitan. Upravo su oni najbolji pokazatelji godina, crvenilo, braon fleke i bore se pre svega tu pojavljuju. Zato kada nanosite kremu na lice potrudite se da namažete i ovu oblast. Automatski ćete obezbediti da izgledate mlađe u kasnijim godinama.

4. Izbegavate anti age proizvoda

Možda mislite da ste još mlade za anti age proizvode, ali ako počnete da ih koristite u dvadesetim, velike su šanse da ćete u četrdesetim izgledati desetak godina mlađe. I za njih važi pravilo nanošenja na lice, vrat i dekolte, ne zaboravite.
 

Šminka

1. Koristite podloge koje guše kožu

Ako koristite podlogu koja je previše teška vrlo lako ćete zapušiti pore. Postoje različite podloge koje dozvoljavaju koži da diše, a istovremeno pokrivaju nedostatke.

2. Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare

Ako pokušate da uvijete trepavice odmah nakon nanošenja maskare možete da izazovete njihovo pucanje. Zato obrnite postupak, prvo upotrebite spravicu za uvijanje, zatim nanesite maskaru. I pažljivo rukujte spravicom, pritisnite je lagano samo nekoliko puta kako ne biste slučajno iščupale trepavice.

3. Grubo trljate oči prilikom skidanja šminke

Budite nežni prilikom skidanja šminke. Kada nanesete sredstvo na vatu prvo prislonite na oči i pustite da malo odstoji kako bi šminka popustila, a onda laganim pokretima skinite. Grubim pokretima možete da iziritirate kožu oko očiju, koja je inače veoma osetljiva, ili čak da dovedete do pucanja kapilara.

4. Ne koristite balzam za usne

Ovo je posebno bitno tokom zimskog perioda kada hladnoća izaziva njihovo pucanje. Čak iako koristite karmine, slobodno prvo namažite balzam kao osnovu, a onda dodajte boju koju želite.

Nega kose

1. Koristite jake gumice za kosu

Gumice koje mogu jako da vam stegnu kosu uglavnom nisu dobre za nju, s obzirom da će prilikom skidanja sa sobom da povuku i nekoliko pramenova. Potrudite se da kupujete one koje su cele napravljene od tkanine i mogu lagano da skliznu nis vlasi. I nikada ne koristite gumicu za tegle kako biste podigle kosu, najgora moguća opcija!

2. Preskačete proizvode koji štite od toplote prilikom feniranja

Ovi proizvodi nisu bez razloga napravljeni. U sebi sadrže supstance koje štite vlasi od uticaja fena i uz to jačaju dlaku. Neki od njih čak sadrže i UV faktor, koji je veoma bitan tokom letnjih dana i svakodnevne izloženosti suncu.

3. Svakodnevno vezujete kosu u isti rep

Ako svakodnevno podižete kosu u isti položaj izazvaćete slabljenje vlasi i njihovo pucanje. Potrudite se što manje da vezujete rep, a kada ga koristite menjajte položaj.

4. Ne češljate se

Češljanje kose podstiče cirkulaciju krvi koja dolazi do folikule. A što je folikula zdravija i sama kosa je, samim tim će delovati zdravije i sjajnije.

2021 © - Vesti online