Subota 02.11.2013.
12:33
D. N. Petrović - Vesti

Srbi skandirali: Bojkot, bojkot!

I koncert i miting: Bora Đorđević u Kosovskoj Mitrovici
 

Koncert su organizovali Društvo srpsko-slovenske solidarnosti i bajkersko udruženje Noćni vukovi sa ciljem da se mladi okupe i u napetoj političkoj situaciji, kad se lomi da li će Srbi sa severa Kosova izađi na izbore ili će ih bojkotovati, bar nakratko opuste.
Uz pesme i stihove Bore Čorbe i svirku nekoliko lokalnih bendova, koncert je više puta prekidan skandiranjem iz mase "Srbija", "Srbija" i "Bojkot, bojkot".

Pravu erupciju oduševljenja izazvala je Borina pesma "Avionu, slomiću ti krila".... Skandiranju se pridružio i Bora Đorđević, pa je koncert, iako to nije bio cilj organizatora, u pojedinim trenucima bio i poziv žiteljima severnog Kosmeta da ne učestvuju na izborima koje je raspisala Atifete Jahjaga.


Organizatori koncerta su saopštili da je Amadeus bend imao dobru volju da dođe, ali da su, zbog straha da se koncert ne pretvori u politički miting, sa više instance sprečeni da dođu u Kosovsku Mitrovicu.


- Članovi Amadeus benda su nam uputili izvinjenje, nisu smeli da dođu, ali neću govoriti ko ih je sprečio - rekao je Nemanja Jakšić, predstavnik organizatora.

2024 © - Vesti online