Petak 01.11.2013.
21:44
mondo.rs

Nik Sloter: Zapade, vidi kakvi su Srbi ustvari

"Sloteru Niče, Srbija ti kliče" i "Slotera Nika za predsednika", grafiti su koji su bili ispisani u jednom beogradskom naselju, simbolično su iskazivali nekoliko stvari: da su Srbi duhovit narod i da u borbi za demokratiju umeju i da se zabave.

Pozdravio Srbiju: Rob Stjuart

Kada je pre nekoliko godina posetio Beograd i Srbiju, glumac Rob Stjuart ili "Nik Sloter" bio je oduševljen gostoljubivošću ovdašnjih ljudi. To ga je sve podstaklo da snimi dokumentarni film, koji je u sredu premijerno prikazan u Beogradu i daje se u bioskopskim sala u glavnom gradu Srbije.

Stjuart je poslao izjavu građanima Srbije u kojoj je najavio da ćemo se opet videti, navodi ''Mondo''.

"Zdravo Srbijo! Prošlo je nekoliko godina otkako smo se videli. Kada sam u Žarkovu video one poruke na zidu i kada su mi ispričali sve o Niku Sloteru, došao sam na ideju da snimim film. Najpre, hvala svima koji su podržali snimanje filma i nešto da vam otkrijem: ovaj film uopšte nije bio namenjen publici u Srbiji. Ovaj film je namenjen, pre svega publici u zapadnom svetu, jer smo želeli da prikažemo istinu o srpskom narodu - želeli smo da pokažemo da je srpski narod topao, gostoljubiv, otvoren, duhovit... Ako smo uspeli tako da ga prikažemo, onda je naša ideja i film takođe uspeo".

Uz zahvalnost svima koji su već pogledali film i onima koji nameravaju da vide, Stjuart je rekao da je to bilo emotivno iskustvo.

2024 © - Vesti online