Petak 01.11.2013.
19:20
Beta

Vučić: Biće osnovana radna grupa za privredu

Na sastanku sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, Vučić je kazao da će rad svakog preduzeća u restruktuiranju biti analiziran.

"Dogovorili smo dve važne stvari, jedna je uspostavljanje stalne kontakt grupe i jačanje socijalnog dijaloga. Takođe smo dogovorili uspostavljanje direktnih odnosa pri sačinjavanju zakona o radu", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Ljubisav Orbović, Aleksandar Vučić i Lazar Krstić

Predstavnici sindikata istakli su tokom sastanka da nisu zadovoljni povećanjem poreza na dodatnu vrednost i tražili su da Vlada Srbije poveća porez na kapitalnu dobit. Oni su izrazili nezadovoljstvo nacrtom zakona o radu, na šta im je Vučić odgovorio da nacrt još uvek ne postoji i da su u opticaju tri verzije tog zakona.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da je dogovoreno da se predstavnici sindikata sastanu sa Vučićem opet krajem novembra, a za ponedeljak najavio razgovore sa ministrom rada Jovanom Krkobabićem o zakonu o radu.

Predstavnici Vlade Srbije među kojima je bio i ministar finansija Lazar Krstić na sastanku su istakli da u javnom sektoru ima 735.000 zaposlenih, bez radnika RTB Bor, Telekoma, Jata, Dunav osiguranja i Galenike, a da bi sa njima ta cifra mogla biti 760.000.

2024 © - Vesti online