Petak 01.11.2013.
15:43
Beta

Ivanović: Ako pobedim u Mitrovici...

Oliver Ivanović
 

"To se podrazumeva, mi imamo ime Srbije u svom nazivu, i naš vrhunski interes je da posle izbora u Mitrovici bude stabilno stanje i da imamo dobru saradnju s Vladom Srbije", rekao je Ivanović.

On je rekao da ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ne vodi dobru politiku pred kosovske lokalne izbore i da je "čista glupost" što favorizujući samo Građansku inicijativu Srpska antagonizuje tu listu s preostalih tridesetak lista Srba sa Kosova.

Prema njegovim rečima, ministri u Vladi Srbije nisu pred izbore dobro objasnili kosovskim Srbima šta im donosi Briselski sporazum, a šta Zajednica srpskih opština koja treba da bude formirana posle 3. novembra.

Ivanović je kazao da je i pored toga spreman da nakon izbora sarađuje u opštinskoj skupštini sa predstavnicima Srpske, koju podržava Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, Beograd će priznati rezultate kosovskih lokalnih izbora, iako ima brojne primedbe na izborni proces – od biračkih spiskova do glasačkog materijala sa oznakama Republike Kosovo.

"Mislim da će Beograd priznati rezultate jer nema drugu mogućnost. Za situaciju u koju su došli delimično su i sami krivi. Loše su se spremali za pregovore s Prištinom, nisu uključili u to Srbe sa Kosova koji su mogli da im kažu šta ih čeka u pregovorima sa Albancima. Sada je kasno i niko neće vršiti ozbiljne pritiske na Prištinu povodom biračkog materijala", rekao je lider SDP-a.

Ivanović je odbacio glasine da će posle izbora sarađivati sa službenicom Vlade Kosova Adrijanom Hodžić koja je takođe kandidat za gradonačelnika, i naveo da "te budalaštine" lansiraju njegovi politički protivnici.

2024 © - Vesti online