Četvrtak 31.10.2013.
21:27
Telegraf

Dečja prostitucija: Tinejdžerke podvode devojčice

Devojčica podvodila devojčice

O svom iskustvu u poslu ispričala je sedamnaestogodišnja Čimoj, koja je počela da zarađuje sa svojih 14 godina, kada joj je sestra njenog dečka predložila da proda svoje telo za novac. Kako je u pitanju bio veliki novac, a ona tada još nije želela da uđe u prostituciju, dosetila se da nađe drugu devojčicu koja će to uraditi. I tako je počelo.

Ubrzo je imala 30 svojih devojaka na raspolaganju i malo bogatstvo od 1.800 funti mesečno, što je ozbiljna suma za jednu siromašnu tinejdžerku. I što je bilo najbitnije, sama je sebi stvorila taj novac. Ono što Čimoj čini za svoje devojke je da pronalazi načine da obezbedi mušterije, bez prinude da stoje u minićima na mračnim i hladnim ulicama.

Sa 15 godina je rodila prvo dete, a godinu dana kasnije i drugo. Iako jedna od najboljih učenica, već u šestom razredu kretala se u starijem društvu i počela da koristi narkotike, a tri godine kasnije napustila je školu da bi se u potpunosti posvetila provodadžisanju. Povremeno se i sama podavala za novac. I što je više novca imala, više je bilo i droge koja je na kraju dovela do ozbiljne zavisnosti.

Sada živi u praznoj sobi od nekoliko kvadrata. Ovo je sada njen dom, jer je zbog droge izgubila sve. U podizanju dece joj pomaže majka, a njen jedini cilj je da se reši svoje prošlosti.
 

Menadžer neprofitne organizacije koja se bavi maloletnim žrtvama prostitucije izjavio je da su devojčice koje pribegnu ovom poslu ili zapostavljane ili zlostavljane. One lako pronalaze jedna drugu, jer ih povezuju isti problemi, pa se drže zajedno i na njima svojstven način traže izlaz. Organizuju svoj biznis u zajedničkoj prostoriji, a obično se izdvoji kao madam devojčica sa najviše iskustva. Njoj ostale devojčice za pronalaženje mušterija plaćaju novcem, alkoholom ili drogama.

2024 © - Vesti online