Četvrtak 31.10.2013.
23:38
Beta

Lista Srpska u SR poziva na izbore, a u CG na bojkot

Foto: Arhiva

Opština Parteš formirana je 2010. godine na osnovu plana izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija i obuhvata tri srpska sela u južnom delu opštine Gnjilane - Parteš, Pasjane i Donju Budrigu, u kojima je registrovano oko 3.000 glasača.

Stojković je rekao da među stanovništvom vlada velika napetost posle hapšenja tri radnika srpskih institucija u Partešu, ali da ne očekuje incidente do izbora i tokom glasanja u nedelju.

Srpska lista u CG poziva na bojkot

U ovoj partiji izbore na Kosovu smatraju nezakonitim i neregularnim i ističu da Srbi, do sada, nikada nisu izlazili na izbore koje je organizovao Hašim Tači.

"Jedini odgovor koji možete dati, zbog budućnosti Srbije i ukupnih srpskih interesa, jeste bojkot 'izbora' u nedjelju", saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista navodi da će se na nakon ovih izbora na administrativnim zgradama i u opštinama na sjeveru Kosmeta vijoriti zastave "lažne države Kosovo".

"Oni koji 'osvoje' odborničke mandate i rukovodeće gradske funcije dobijaće krvave plate od Hašima Tačija, a ne od države Srbije", ističe se u saopštenju

2024 © - Vesti online