Četvrtak 31.10.2013.
16:07
P. Živković - Vesti

Pariz: Đoković slomio Iznera posle tri seta

Sjajan meč: Novak Đoković
 

Srpski teniser odigrao je kvalitetan meč, iako je u prvom setu imao mnogo problema sa Iznerovim servisama. Čak sedam puta u prvom delu igre Đoković je imao brejk-lopte, ali je Amerikanac uvek u tim situacijama uspevao da "pronađe" prvi servis i ostane u prilici da osvoji početni set. Izner je u taj-brejku poveo sa 3:0, Novak je uspeo da izjednači, ali je loše odigrao naredni poen, koji je Amerikancu omogućio ključnu prednost za trijumf od 7:5.

Đoković je baš posle tih trenutaka pokazao zašto je veliki igrač, sačuvao je pribranost i psihološku stabilnost, pa je već na početku drugog seta oduzeo servis Izneru i počeo da melje svog protivnika. Amerikanac je i u tim momentima uspevao da sačuva nekoliko brejk-lopti, ali je Đoković bio neumoljiv i set je rešio u svoju korist sa 6:1.

Odlučujući deo igre počeo je Iznerovom borbom za svoj servis, dok je Đoković lako dolazio do poena kad je bio na servis liniji. Ključni momenti odigravali su se kod rezultata 2:2, Amerikanac nije uspeo da izdrži Đokovićev nalet, koji mu je oduzeo servis i do kraja sa četiri uzastopna gema priveo posao kraju. m

2024 © - Vesti online