Četvrtak 31.10.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti

Hvala što nas niste zaboravili!

Obradovani: Porodica Stanojković
 

Ne časeći časa, ova pomoć je odmah prosleđena Stanojkovićima na kućni prag. Kada su paketi stigli na konačno odredište, našem novinaru se telefonskim putem, javila majka Ljiljana Stanojković, kako bi se zahvalila svojim dobročiniteljkama.

Život u nemogućim uslovima

Bračni par Ljiljana i Radovan Stanojković, koji se teško oporavlja od povreda na radu već nekoliko godina, podsećamo, podižu dvanaestoro dece u svega 30 kvadrata. Uprkos svim poteškoćama života na Kosovu i Metohiji, stoje pri čvrstoj odluci da ostanu tamo gde su im koreni, što nije ni malo jednostavno. A, kako se snalaze, samo oni to znaju.

- Mnogo smo se obradovali poklonima i zato veliko hvala tim dobrim gospođama koje su se setile naše porodice. Svaka pomoć nam mnogo znači, pošto se ovde jako teško živi. Posla za stariju decu nema, sve je stalo. Zato nam je svaki vid pomoći i više nego dobrodošao. Najviše problema imamo sa ćerkom Katarinom, koju stalno moramo da vodimo na lekarske kontrole.

- Prevremeno je rođena, zbog čega je često bolešljiva i ima raznih problema, o kojima mi je teško da govorim i nabrajam. Njoj i najmlađem sinu, koji je napunio dva meseca, sada najviše treba, a sve je skupo, počevši od pelena, pa na dalje. Više ni sami ne znamo kako uspevamo da zakrpimo sve rupe. Uprkos siromaštvu i skučenom stambenom prostoru, kao i ograničenoj slobodi kretanja, naša deca su, ipak, zadovoljna svim što imaju.

- Uvek će imati jedni druge i ono što se novcem ne može kupiti, a to je velika ljubav i podrška najmilijih. Kad god im bude teško u životu moćiće da se oslone jedni na druge. Ipak, da nam nije ovako dobrih ljudi iz daleka, spremnih da pomognu, ne znam kako bismo izgurali mnoge poteškoće - kazala je Ljiljana Stanojković, koja svakog dana mora da smisli način kako da namiri svoje dvanaestoro dece, što je ponekad skoro poput nemoguće misije.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online